naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

In de media

3 februari 2024

De Gelderlander

Een aula vol kinderen en een spetterende band op het podium, deels bestaande uit leerlingen: het Orkest Koninklijke Luchtmacht was vrijdag te gast op het Maaswaal College in Wijchen. Ze maakten er een swingende boel van. Trommels, cowbells en maracas klinken. Mannen in blauw uniform lopen heupwiegend door de ruimte, de leerlingen met hun slaginstrumenten staan om hen heen en slaan en shaken er lustig op los. Zelfs de scheidsrechtersfluit ontbreekt niet. Het lijkt wel carnaval in Rio, maar het is een lokaal in het Maaswaal College in Wijchen.

Lees verder

11 maart 2019

Brabants Dagblad

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft zaterdag 23 maart een groots concert in de Martinihal in Vught. De opbrengst van het concert is bedoeld voor de nieuwbouw van Nationaal Monument Kamp Vught.

Lees verder

4 oktober 2018

Defensiekrant

'Vader en zoon bij Luchtmachtorkest' - Waar sommige kinderen zich hard afzetten tegen hun ouders, trad Jelrik Beerkens (29) juist in zijn vaders voetsporen. Als militair-klarinettist speelt hij bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Bijna 30 jaar eerder ging zijn vader Peter (57) hem voor.

Lees verder

6 september 2018

Marssum.info

In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 een uniek dubbelconcert in Marssum: het Orkest Koninklijke Luchtmacht met de première van hun gloednieuwe programma 'Missions' en Simmerflow met Friese muzikanten Elske de Wall, Piter Wilkens en Marit Talens

Lees verder

26 juli 2014

RTL Nieuws

Is het de Taptoe of is het Last Post die gespeeld wordt bij de terugkomst van de slachtoffers van vlucht MH17? Ron Geurts van het Orkest Koninklijke Luchtmacht geeft duidelijkheid: het is de Last Post. Bij de terugkomst van de slachtoffers op de vliegbasis Eindhoven, wordt door een trompettist van het Orkest Koninklijke Luchtmacht de Last Post gespeeld, gevolgd door het Reveille signaal. Een indrukwekkend tafereel.

Lees verder

7 februari 2020

WdG

Een bijzonder moment vandaag op de Philips van Horne. Daar kwam het Orkest Koninklijke Luchtmacht op bezoek. In de ochtend vonden er verschillende workshops plaats in en rondom de muzieklokalen ter voorbereiding op het concert. Het concert werd bijgewoond door zo’n 500 leerlingen.

Lees verder

26 november 2023

Maxazine Noord Brabant

De muzikale klanken die vrijdagavond het Muziekgebouw Eindhoven vulden, deden niet alleen de muren trillen, maar raakten rechtstreeks de harten van het uitverkochte publiek. Shirma Rouse, de Nederlandse Queen of Soul, stond samen met het gedurfde en vernieuwende Orkest Koninklijke Luchtmacht op het podium om een groots eerbetoon te brengen aan de legendarische Aretha Franklin.

Lees verder
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende