naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Het Van Weerden Poelmanfonds

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht steunt het Van Weerden Poelmanfonds en is een verbintenis voor de komende jaren aangegaan.

De Stichting is vernoemd naar Hendrik van Weerden Poelman, een Militaire Luchtvaartpionier (1890-1945) die vooral bekend was als “stunt-vlieger” bij de groep Vijf-vingers-aan-één-Hand en als tweede-vlieger tijdens de eerste vlucht van Amsterdam naar Batavia. Hij was geliefd bij het personeel van de toenmalige Luchtvaartafdeling vanwege zijn sociale betrokkenheid.

In 1947 besloot een aantal collega’s van het Wapen der Militaire Luchtvaart (sinds 1953: Koninklijke Luchtmacht) om een steunfonds op te richten voor collega’s in financiële nood. Een naam voor dat fonds was gauw gevonden: Het Van Weerden Poelmanfonds

Het startkapitaal bedroeg destijds ƒ 100,00.

Het Fonds is een ANBI-Stichting en heeft tot doel medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht en ex-medewerkers (die tenminste acht jaar een aanstelling bij de KLu hebben gehad) te ondersteunen bij het overwinnen van financiële problemen die zijn ontstaan door sociale en/of medische omstandigheden. Ook de gezinnen of nabestaanden van die (ex-) medewerkers vallen onder de doelgroep. Sinds de oprichting heeft de Stichting al bijna 6.000 aanvragen in behandeling genomen. De laatste 10 jaar worden er gemiddeld 50 aanvragen per jaar ontvangen en behandeld. Anonimiteit van de aanvragers wordt altijd gegarandeerd.

Spontane donaties zijn natuurlijk hartelijk welkom!

Het rekeningnummer van de Stichting is: NL09 INGB 0000515510.