naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Celebrating Aretha Franklin

Een eerbetoon aan dé Queen of Soul Aretha Franklin.

De Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouse brengt samen met het Orkest Koninklijke Luchtmacht een eerbetoon aan dé Queen of Soul Aretha Franklin. Samen voeren zij het legendarische concert van Aretha Franklin, dat in 1968 in het Concertgebouw plaatsvond, uit. 

Shirma is een van de grootste soulzangeressen van Nederland. Zij heeft samengewerkt met artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton en Anouk. In Celebrating Aretha vertolkt zij de grootste hits van Aretha Franklin zoals Respect, Think en Natural Woman. Met speciaal voor deze avond gemaakte arrangementen, ervaart u deze klassiekers zoals nooit eerder. Daarnaast worden ook enkele van Aretha’s minder bekende nummers zullen ten gehore gebracht, zodat u haar veelzijdigheid en onmiskenbare talent kunt ontdekken. 

De eerste en enige keer

Op 28 april 1968 kwam de dan 26-jarige Aretha Franklin naar Nederland voor een optreden in de Doelen in Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam. Als gevolg van haar vliegangst gaf de Amerikaanse zangeres zelden een optreden buiten de Verenigde Staten. Het was het Europese debuut van de zangeres en de eerste en enige keer dat ze optrad in Nederland. Nu, 55 jaar geleden, brengt onze eigen Queen of Soul samen met het Orkest Koninklijke luchtmacht, dit zeldzame en legendarische concert opnieuw tot leven.

Het concert vindt plaats ter ere van Aretha Franklin, die vijf jaar geleden overleed. Met deze legendarische concertenreeks willen Shirma Rouse en het Orkest Koninklijke Luchtmacht een eerbetoon brengen aan de Queen of Soul en haar muzikale nalatenschap vieren.

‘I Never Loved A Man’ | Shirma Rouse & Airforce Allstars Band bij Khalid en Sophie LIVE – YouTube