naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Orkest

Wij zijn het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Achter onze militaire uniformen schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Dat maakt ons orkest zo uniek! Topmusici uit beide genres die samen de geoliede machine vormen die het Orkest Koninklijke Luchtmacht is.

Wij hebben een rijke historie. Daar waar in het verleden onze muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. Wij staan midden in de samenleving.

Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de luchtmacht/Defensie en verbinden wij onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases. Wij brengen een ander geluid.

Wat ons typeert is het moderne en eigentijdse geluid. Maar tradities die ons ceremonieel verbinden met de Krijgsmacht behoren ook tot ons DNA.

Vanwege onze verrassende samenwerkingen en ons uiteenlopende en vernieuwende repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

“Music gives a soul to the universe, wings to te mind, flight to the imagination and life to everything”Plato

Een impressie van onze werkzaamheden: