naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht gaat helpen vaccineren: 'Van fluit naar spuit'

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht legt de komende tijd de blazers en strijkers opzij. Alle muzikanten gaan helpen met het zetten van boostervaccins. De orkestleden worden deze week opgeleid.

Van de 55 muzikanten zijn er 25 die gaan werken als prikker. De andere 30 zorgen voor het aanmelden van de cliënten op de vaccinatielocaties. Zo moeten ze bijdragen aan het versnellen van de boostercampagne.

Vereerd

Het orkest is enthousiast over de nieuwe missie, zegt Toine Jongbloets, directeur van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, tegen EditieNL. “We voelen ons vereerd.”

Normaal gesproken treedt het orkest op bij staatsbezoeken en ceremonies. “Maar we hebben afgelopen zomer ook met Davina Michelle bij de Grand Prix het volkslied gespeeld. Daarnaast geven we relatieconcerten voor omwonenden van vliegbases, relaties, veteranen en eigen militairen.” Deze activiteiten liggen al wekenlang stil.

Nu gaan de muzikanten dus helpen met prikken. “Van fluit naar spuit, zeggen we maar.”

Hulp van Defensie

Vanaf 22 december worden de muzikanten fulltime ingezet voor de boostercampagne. Volgens de planning blijven ze tot 31 januari meehelpen. De 55 medewerkers maken deel uit van een groep van 750 extra militairen die het ministerie vorige week extra beschikbaar stelde. Defensie heeft nu in totaal 1500 mensen voor de GGD’en, waarvan ongeveer vierhonderd werken in de teststraten.

bron: RTL Nieuws