naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Orkest Koninklijke Luchtmacht opent 'Airborne' Ede-Maand

September wordt Airborne-maand. Met dit als uitgangspunt heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een mooi en bijzonder programma vast te stellen voor september. In die maand zijn drie grote herinneringsevenementen die we verbinden door culturele en educatieve dropzones zoals een klassendag, tentoonstellingen, muziek, vlaggen en nog veel meer. Zo wil het college het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 behouden voor Ede: Airborne, op weg naar Vrijheid!

Na een periode van beperkingen door Corona zal dit hopelijk een van de eerste mogelijkheden zijn om weer evenementen te bezoeken. Of en welke maatregelen er tegen die tijd genomen moeten worden is nog niet bekend. Een deel van de activiteiten vindt online plaats en kan hoe dan ook doorgaan.

Drie grote herinneringsevenementen markeren de maand:

  1. De Heideweek Airborne Avond met het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Op vrijdag 27 augustus in de Heideweek voor veteranen en inwoners van Ede;
  2. De Airborne Luchtlandingen en Herdenking rond het derde weekend in september voor inwoners en (inter)nationale gasten.
  3. Het Pegasus Wandelfestival bij Akoesticum en omgeving op de laatste zaterdag.