naar de inhoud
En

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse! Er is een e-mailbericht verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee je jouw inschrijving kunt bevestigen.

Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens

Orkest

Patrick Curfs

Geïnspireerd door zijn vader Jos die destijds als trompettist bij de Marinierskapel speelde, begon Patrick Curfs (1972) op achtjarige leeftijd met trompetlessen. Al snel stapte Patrick over op de klarinet, om uiteindelijk voor de saxofoon te kiezen.

Patrick studeerde saxofoon in de richtingen klassieke en lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Na enkele jaren als freelancer te hebben gespeeld, zowel in symfonieorkesten als in popbands, werd hij in 1998 aangenomen als saxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Ruim 20 jaar speelde Patrick als solist en lead-altsaxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In die periode werd hij door voormalig chef-dirigent Jos Pommer regelmatig als repetitor of vervanger gevraagd. Deze ervaringen leidden tot proefdirecties en uiteindelijk tot zijn aanstelling als vaste dirigent.

Met ingang van 1 januari 2020 is Majoor Patrick Curfs aangesteld als chef-dirigent van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.